В Україні зростає кількість нових бізнесів

В Україні зростає кількість нових бізнесів

Станом на початок осені в Україні офіційно працюють понад 2 млн 52 тис. ФОПів. Це на 36 тис. більше, ніж було до повномасштабного вторгнення.

Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України посилаючись на дані платформи Опендатабот.

Рекордний показник за останні 3 роки зафіксовано цьогоріч у червні. Тоді українці зареєстрували 31,5 тис. нових ФОПів. У середньому на місяць реєструється близько 25 тис. нових бізнесів.

Починаючи з квітня минулого року і дотепер, найбільший приріст підприємців зафіксовано в Києві – плюс 12,9 тис., на Львівщині – на 12,3 тис., а на Дніпропетровщині – на 8,6 тис.

«Уряд стимулює український бізнес відновлюватися. Зокрема, завдяки проєкту єРобота. Він передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Отримати їх можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду ведення бізнесу. Заявки можна подавати через портал Дія», – зазначає Мінреінтеграції. 

Міністерство наголошує, що загалом від старту реалізації грантових програм було видано понад 7 тис. грантів, за рахунок яких було створено близько 20 тис. робочих місць.

Поділитись