В Україні розповіли про «домашнє завдання» Зеленському від Байдена

В Україні розповіли про «домашнє завдання» Зеленському від Байдена

Президент України Володимир Зеленський привезе додому «чергове домашнє завдання» після зустрічі з американським лідером Джо Байденом в США.

Про це розповів керівник українського аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

За його словами, «завдання» полягатиме в боротьбі з корупцією і деолігархізації. Перш за все, мова йде про Ігоря Коломойського, оскільки в США підозрюють, що боротьба з ним тільки імітується, а для Вашингтона – це маркер, пояснив Золотарьов.

Політолог також зазначив, що США можуть зажадати подальших реформ в судовій системі України і Службі безпеки. Крім цього, експерт вважає, що Зеленський може привезти з собою ряд інвестиційних пропозицій, судячи з його планами поїхати до Каліфорнії.

Основними темами для обговорення під час зустрічі Зеленського і Байдена будуть газопровід «Північний потік-2» і Донбас, розповів Золотарьов. Так, за його словами, глави держав обміняються думками про те, як бути далі з переговорами в «нормандському форматі». Фахівець підкреслив, що після візиту сильних змін чекати не варто. Поїздка Зеленського може вплинути тільки на склад уряду, якщо президент повернеться засмучений, резюмував фахівець.

Раніше повідомлялося, що Зеленський прилетів до Вашингтона на зустріч з американським колегою Джо Байденом. «Попереду обговорення важливих питань стратегічного партнерства України і США. Упевнений, наша зустріч буде змістовною», – написав президент у своєму Instagram-акаунті. До запису Зеленський прикріпив фото, на якому він спускається по трапу під руку з дружиною Оленою.

Поділитись