Байден озвучив нову загрозу для США в бесіді з главою Ізраїлю

Байден озвучив нову загрозу для США в бесіді з главою Ізраїлю

Байден дав коментарі після зустрічі з новим прем’єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннет в Білому домі.

Ізраїль та Іран є регіональними ворогами, а Беннет хоче, щоб Байден зайняв тверду позицію в протистоянні Тель-Авіва з Тегераном.

Президент США підкреслив, що він ставить «дипломатію на перше місце», оскільки намагається обмежити ядерні амбіції Ірану, але потім Байден сказав Беннет, що він може піти іншим шляхом, якщо багатомісячні переговори у Відні в кінцевому результаті не просунуться.

«Ми ставимо дипломатію на перше місце, і ми побачимо, як далеко це призведе нас. Але якщо дипломатія провалиться, ми готові звернутися до інших можливостей», – зазначив Байден.

Іранський генерал Алі Шамхані, який очолює Верховну Раду національної безпеки, наполягає на тому, що слова Байдена є «злочинну загрозу».

“Байден використовував термін  “інші можливості”, і це, мабуть, є загрозою проти іншої країни», – заявив іранський воєначальник.

Тому Іран також розгляне свої «інші можливості» щодо США, попередив він.

США і Іран не мали дипломатичних відносин один з одним більше 40 років. Після того як Хасан Роухані був обраний президентом в 2013 році, він і на той момент його американський колега Барак Обама намагалися знайти компроміс в суперечці про іранську ядерну програму.

Поділитись