В Судані скоєно напад на місцевих «вагнерівців»: чи причетна до цього Україна

В Судані скоєно напад на місцевих «вагнерівців»: чи причетна до цього Україна

У Судані українські спецслужби, ймовірно, атакували напіввоєнні загони суданської міліції, пов’язаної з ПВК «Вагнер». Це може свідчити про те, що наслідки російського вторгнення в Україну поширилися далеко від лінії фронту.

Про це повідомляє CNN.

Операція включала серію нападів на воєнізоване угруповання «Сили швидкої підтримки» (RSF), яке, як передбачається, отримує допомогу від російського найманого угруповання «Вагнер» у боротьбі проти суданської армії за контроль над країною.

CNN не зміг незалежно підтвердити причетність України до серії ударів, але відеоматеріали, отримані телеканалом, виявили ознаки атак дронів «в українському стилі».

У розмові з кореспондентом CNN українське військове джерело описав нещодавні повітряні удари по суданських загонах як дії «несуданських військових». На повторне запитання кореспондента, чи не стоїть Київ за цими нападами, джерело обмежилося зауваженням: «Схоже, відповідальними за ці напади були українські спецслужби».

Високопоставлене суданське військове джерело заявило, що він «не знав про українську операцію в Судані» і не вірить у це.

Поділитись