Український наступ навряд чи досягне всіх цілей – Washington Post

Український наступ навряд чи досягне всіх цілей – Washington Post

Український наступ навряд чи досягне всіх цілей, але Вашингтон не думає про компроміс із РФ.

Про це пише у своїй колонці для Washington Post оглядач газети Девід Ігнатіус.

Таку інформацію, за його словами, надали співрозмовники з адміністрації Байдена.

За його даними, Вашингтон детально обговорює з українським командуванням “уроки” з наступу, що розвивається набагато повільніше, ніж планувалося. Іноді ці розмови супроводжуються взаємними претензіями.

Американські військові вважають, що українська армія надто швидко витрачає снаряди та розпорошує свої сили. За однією з оцінок, ЗСУ розстріляли вже 2 млн. снарядів калібру 155 мм.

При цьому Байден не вважає, що війна увійшла в глухий кут. Хоча ЗСУ навряд чи досягнуть Азовського моря до зими, вони ще можуть встигнути подолати першу і другу лінії російської оборони і потім атакувати по тилах РФ на захід і схід від місця прориву (мабуть, створюючи міні-котли).

Також у Вашингтоні ніхто не вважає за потрібне шукати компромісу з Росією ціною поступок з боку України. Натомість у Байдена говорять про «стратегічне терпіння» та необхідність продовжувати підтримувати Україну.

«У Вашингтоні є зростаюча підтримка надання, наприклад, реактивних касетних боєприпасів, які можуть завдавати ударів на більшу глибину, ніж варіанти для ствольної артилерії, які Сполучені Штати почали постачати минулого місяця», – пише Ігнатіус.

При цьому далекобійні ракети ATACMS Вашингтон, як і раніше, постачати не має наміру – тому, що вони потрібні для потенційного конфлікту з Китаєм.

Американські військові також вважають, що ЗСУ надто покладаються на розвідку за допомогою дронів і пропонує активніше задіяти наземні групи. Друга пропозиція – дати більшу самостійність нижнім чинам. За словами джерела журналіста, на ці пропозиції українське командування реагувало позитивно.

У Вашингтоні очікують, що кількість українських атак по російській території наростатиме.

При цьому e Байдена, як і раніше, ці атаки «не заохочують».

Поділитись