Втеча росіян із Херсона навряд чи стане пасткою для ЗСУ, – ISW

Втеча росіян із Херсона навряд чи стане пасткою для ЗСУ, – ISW

Відступ російських військ із Херсона на лівий берег Дніпра став наслідком успішних операцій Збройних сил України, а не пастка росіян.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як пишуть аналітики, український контрнаступ на Херсонському напрямку із серпня — це скоординована кампанія з перехоплення. Вона була спрямована на те, щоби змусити російські війська відійти за Дніпро, не вимагаючи великих наземних наступів. Ця кампанія, швидше за все, мала успіх.

Українські війська вели постійні атаки на мости через річку Дніпро та завдавали ударів по вузлах постачання та складам боєприпасів на березі Дніпра, що знижувало можливості російських військ щодо постачання угруповання на правому березі.

Українські сили поєднували ці удари з обережними та успішними наземними атаками по ключових точках, таких як Давидів Брід.

Російські джерела зазначають, що виведення військ є природним наслідком точкових та систематичних українських ударів, які позбавили російське угруповання на правому березі основних артерій постачання, що поступово виснажило їхню загальну чисельність та можливості, зазначають аналітики.

“Виведення російських військ з правого берега Дніпра навряд чи буде пасткою, призначеною для того, щоб заманити українські війська в бій під Херсоном, як припускають деякі українські та західні джерела”, – вважають експерти.

ISW раніше спостерігав безліч ознак того, що російські сили, військові та економічні засоби, а також окупаційні елементи неухильно відводяться з правого берега річки Дніпро. Російські офіційні особи очікували та готувалися до висновку таким чином, що це несумісно з кампанією з обману ЗСУ.

Російське командування, безумовно, спробує уповільнити наступ українських військ, щоб забезпечити впорядкований відхід, і деякі сили можуть залишитися, щоб затримати українські війська в самому місті Херсоні, але ці бойові дії стануть засобом для виведення якомога більшої кількості російських підрозділів у доброму стані. в ISW.

Поділитись