Україна допустила перенесення переговорів по Донбасу

Україна допустила перенесення переговорів по Донбасу

Київ стежить за ситуацією в Білорусі і може перенести майданчик для переговорів по Донбасу з Мінська при необхідності, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Про це повідомляє телеканал «1 + 1». При цьому міністр зазначив, що в даний час такої необхідності немає. «Зараз від Мінська в цьому процесі тільки назва, бо через пандемію всі зустрічі відбуваються в онлайн-режимі. Тому ніхто туди не їздить, ніякої фізичної зв’язку з Мінськом немає, це більше символ в цьому плані», – зазначив Кулеба.

Раніше глава МЗС України заявив, що Київ призупинив всі контакти з Мінськом. «Тільки коли ми переконаємося в тому, що ці контактів не будуть нести репутаційних, моральних, етичних втрат для України, ці контакти будуть відновлені», – сказав Кулеба.

Переговори, присвячені військовому конфлікту в Донбасі, проходять в Мінську з 2014 року. У лютому 2015 го в столиці Білорусії відбулася зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» (Україна, Росія, Франція, Німеччина), за підсумками якої був прийнято так звані мінські угоди, які передбачають, зокрема, припинення вогню і обмін полоненими.

Поділитись