Зеленський обговорив з Бігеном ситуацію на Донбасі

Зеленський обговорив з Бігеном ситуацію на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з першим заступником держсекретаря США Стівеном Бігеном, в ході якої сторони торкнулися питання переговорів про завершення конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому в четвер на сайті офісу українського лідера.

“Володимир Зеленський детально поінформував [Бігена] про стан переговорів про закінчення війни в Донбасі і просуванні до миру в мінському і нормандському форматах, – йдеться в заяві, – Заступник держсекретаря США назвав великим досягненням збереження всеосяжного і повного режиму припинення вогню протягом 31 дня” .

В рамках зустрічі сторони порушили питання двостороннього співробітництва країн, зокрема, торкнулися питання фінансової і військової підтримки України. Крім того, Зеленський і Біген обговорили стратегію дій двох держав в умовах пандемії нового коронавируса. “Володимир Зеленський зазначив, що країнам необхідно співпрацювати, щоб якомога швидше повернутися до нормального життя і відновити роботу всіх галузей економіки”, – повідомляється в комюніке.

Обговорюючи останні події в Білорусі, сторони зійшлися на думці про необхідність мирного врегулювання ситуації.

Раніше в середу Зеленський зустрівся з держсекретарем США Майклом Помпео. Як повідомила прес-служба глави української держави, сторони в числі іншого обговорили ситуацію з дотриманням режиму тиші на Донбасі.

Поділитись