У США скандал: військові зливали секретну інформацію Китаю

У США скандал: військові зливали секретну інформацію Китаю

У США заарештували двох військовослужбовців за передачу Китаю секретної інформації.

Про це передає Reuters.

Як повідомляється, 26-річного старшину ВМФ США Веньхен Чжао звинуватили у змові та хабарництві у зв’язку з отриманням майже 15 тисяч доларів США в обмін на фотографії та відео конфіденційної військової інформації США.

Моряка ВМС США Цзіньчао Вея, вік якого не розголошують, звинуватили у змові з метою надсилання Китаю інформації про національну оборону США в обмін на тисячі доларів.

Помічник генерального прокурора Метт Олсен заявив журналістам, що внаслідок дій чоловіків «делікатна військова інформація опинилася в руках КНР».

Чжао звинувачують у надсиланні своєму китайському куратору планів військових навчань США в Індо-Тихоокеанському регіоні, електричних схем і креслень радіолокаційної системи на військовій базі США на Окінаві, Японія, а також відомостей про безпеку військово-морських об’єктів США.

Вея звинувачують у розкритті інформації про USS Essex, десантний корабель, де він служив, а також про інші американські військові кораблі, включаючи десятки технічних посібників із описом озброєння, силової структури та операцій Essex.

Поділитись