Помпео пообіцяв найближчим часом опублікувати листи Хілларі Клінтон

Помпео пообіцяв найближчим часом опублікувати листи Хілларі Клінтон

Держдепартамент може незабаром опублікувати листи колишнього держсекретаря США Хілларі Клінтон, заявив глава відомства Майк Помпео в інтерв’ю Fox News.


Відповідаючи на питання, на якому етапі перебуває розслідування щодо електронного листування Клінтон, він заявив, що Держдеп готується опублікувати листи.

«Ми збираємося оприлюднити всю цю інформацію, щоб американці могли побачити», – сказав Помпео.

Держсекретар пояснив, що на приналежному Клінтон «приватному сервері перебувала секретна інформація, яка ніколи не мала бути там».

Він підкреслив, що при публікації листів будуть враховані інтереси національної безпеки і не буде розкрита інформація, яка може завдати шкоди або загрозу джерел і методів збору розвідданих.

«Ми опублікуємо інформацію, яку треба опублікувати, і зробимо це так, щоб захистити джерела розвідки, які повинні бути захищені», – запевнив Помпео.

На питання про те, чи будуть листи опубліковані до виборів, він повідомив, що публікація готується «настільки скоро, наскільки можливо».

«Я безумовно думаю, що до виборів з’явиться багато», – повідомив Помпео.

Раніше, 7 жовтня, президент США Дональд Трамп розпорядився розсекретити всі матеріали про розслідування його передбачуваних зв’язків з Росією, а також скандал з електронною поштою Хілларі Клінтон.

У 2015 році вибухнув гучний скандал через те, що Клінтон під час перебування держсекретарем США використовувала в службових цілях особисту електронну пошту. Пізніше вона передала до зовнішньополітичного відомства всю свою робочу переписку (55 тис. листів), а особисту (більше 30 тис. листів) видалила, за що була піддана жорсткій критиці.

Поділитись