Байден підписав закон про розсекречення даних розвідки про походження COVID-19

Байден підписав закон про розсекречення даних розвідки про походження COVID-19

Президент США Джо Байден у понеділок підписав схвалений раніше Конгресом законопроект, згідно з яким американська розвідка має розсекретити дані про походження нового коронавірусу.

Про це повідомив Білий дім у поширеній письмовій заяві.

“У понеділок, 20 березня 2023 року, президент підписав закон: <…> S. 619, “Закон про походження COVID-19 від 2023 року”, який вимагає від директора Національної розвідки розсекретити певну інформацію, що стосується походження COVID-19″, – зазначається у документі.

У поширеній у зв’язку з підписанням закону письмовій заяві Байден підкреслив, що влада США не розкриватиме інформацію, яка може завдати шкоди безпеці країни.

«При виконанні цього закону моя адміністрація розсекретить і поширить якнайбільше цієї інформації відповідно до моїх конституційних повноважень щодо запобігання розкриттю інформації, яка може завдати шкоди національній безпеці», — зазначив американський лідер.

Він додав, що уряд США «продовжить проводити огляд всієї секретної інформації щодо походження COVID-19, включаючи можливі зв’язки з Уханьським інститутом вірусології».

«Я поділяю прагнення Конгресу оприлюднити якнайбільше інформації про походження COVID-19. У 2021 році я доручив розвідувальній спільноті використовувати всі наявні засоби для розслідування походження COVID-19, і ця робота триває. Нам необхідно з’ясувати походження COVID-19, щоб забезпечити більш ефективне запобігання майбутнім пандеміям», — наголосив Байден.

Поділитись