У США розповіли про полювання на російських шпигунів

У США розповіли про полювання на російських шпигунів

США та Європа ведуть кампанію щодо руйнування шпигунських мереж Росії на тлі конфлікту в Україні.

Про це пише The Washington Post.

Зазначається, що російські агентурні мережі зазнали великих збитків після початку бойових дій. За словами директора служби зовнішньої розвідки Фінляндії Антті Пелттарі, світ для російських служб став зовсім іншим. Він зазначив, що через висилку, подальші арешти та більш ворожу обстановку в Європі «їх можливості значно знизилися».

Інші джерела також розповіли про спроби російської сторони начебто компенсувати втрати. Так на їхню думку, Москва більше почала покладатися на кібершпигунство, а також «намагається скористатися перетином кордонів і потоками біженців, щоб запровадити нових шпигунів».

При цьому чиновники, знайомі з ситуацією, зазначили, що новоприбулі будуть позбавлені захисту та переваг роботи в російських посольствах і «їм може не вистачити досвіду, джерел та підготовки тих, хто був оголошений персонами нон грата».

30 січня повідомлялося, що агентство розвідки та безпеки Словенії (Sova) затримало двох людей у столиці країни Любляни за підозрою у шпигунстві на користь Росії. За даними агентства, вони мають громадянство однієї з американських країн і працювали у Словенії під вигаданими іменами.

Поділитись