У США прокоментували ситуацію із зерновою угодою

У США прокоментували ситуацію із зерновою угодою

Американський політолог Стефан Еберт прокоментував заяви про вину Росії у голоді в Африці на тлі припинення зернової угоди.

«По-перше, я не думаю, що українське зерно є незамінним. Звичайно, відсоток цього зерна великий, але його нестача була відчутною у невеликий проміжок часу», – зазначив Еберт. Він нагадав, що торгівля зерном здійснюється у всьому світі.

Політолог також торкнувся зовнішньої політики Сполучених Штатів, вказавши, що держава отримує економічну вигоду з регіонів, у розвитку яких вона бере участь. Він наголосив, що існує безліч можливостей регулювати ціни різних товарів на ринку.

За словами Еберта, Вашингтон намагається переконати країни Європи у непотрібності деяких російських ресурсів, зокрема газу та нафти.

У свою чергу учасники саміту глав МЗС країн G20 закликають продовжити дію «зернового коридору». Про це заявив глава Держдепу США Блінкен:

«Сигнал, який країни сьогодні направили, ясний: продовжіть чорноморську ініціативу щодо зерна та зміцніть її. Зробіть це без зволікань».

Поділитись