У США хочуть, щоб Україна перейшла від наступу до оборони

У США хочуть, щоб Україна перейшла від наступу до оборони

Речник Білого Дому з питань національної безпеки Джейк Салліван має передати Зеленському під час зустрічі у Давосі заклик  від Байдена переходити до оборонних дій на фронті та відмовитися від наступальних. Про це пише колумніст американського видання Bloomberg Андреас Клут.

Як зазначає оглядач Bloomberg, заклик до переходу в оборону є віддзеркаленням об’єктивної реальності, що нині склалась: Україна не має ресурсів для наступу. Війна зайшла в глухий кут, це розуміє, на думку Клута, і президент України Володимир Зеленський, хоча публічно озвучує таку амбітну ціль як повна деокупація українських територій та відкидає можливість перемир’я, адже затишшя на фронті росія використає для підготовки до нового наступу.

Водночас, підкреслює Клум, під час тимчасового перемир’я Україна може не отримати необхідної зброї для оборони, що матиме катастрофічні наслідки для держави. 

Політичний оглядач Bloomberg вважає, що Україна має зосередитися на утриманні лінії фронту та з цією метою вимагати від Заходу більше безпілотників, військової техніки та іншої зброї. 

Поділитись