У самопроголошеній ДНР заявили про відмову від гривні

У самопроголошеній ДНР заявили про відмову від гривні

У законодавство самопроголошеної Донецької народної республіки внесені зміни, що закріплюють статус російського рубля як грошової одиниці ДНР.

Про це повідомляє прес-служба Народної ради (парламенту) республіки. Документ був прийнятий на пленарному засіданні ради.

“Проект закону спрямований на забезпечення єдності правових норм Закону ДНР “Про податкову систему” до положень чинного законодавства Донецької народної республіки, які регулюють особливості сплати збору за транзит, продаж, вивезення окремих видів товарів в російських рублях, а також особливості правовідносин у сфері обігу грошової одиниці ДНР”, – сказала автор документа, голова комітету з питань бюджету, фінансів та економічної політики Марина Жейнова.

Також закон передбачає встановлення фіксованих ставок збору за транзит, продаж і вивезення окремих видів товарів в російських рублях, які раніше підлягали оплаті в українських гривнях.
Згідно з документом, українська гривня виключається з переліку законних засобів платежу, в яких фіксуються і сплачуються відповідні податки та збори.

За словами Жейнова, прийняття даних змін буде відповідати обраному курсу зовнішньої політики так званої республіки, спрямованого на гармонізацію законодавства ДНР до законодавства Російської Федерації. Закон прийнятий в двох читаннях і спрямований на підпис главі ДНР.

Поділитись