У посольстві Росії відповіли на заяву Нуланд про Крим

У посольстві Росії відповіли на заяву Нуланд про Крим

Прес-секретар посольства Росії у США Ігор Гіренко відповів на слова заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд щодо підтримки ударів Києва по цілям у Криму.

Він назвав її заяву підтвердженням прямого залучення Вашингтона до конфлікту в Україні. Російський дипломат зауважив, що «натравлювання» Збройних сил України на Крим можна порівняти з підштовхуванням до «атаки на Москву чи Владивосток». За його словами, позиція Вашингтона демонструє «неприкритий прояв войовничого настрою» США щодо Росії.

17 лютого Вікторія Нуланд на віртуальному заході Центру Карнегі назвала військові бази у Криму легітимними цілями для України. За її словами, «існують масивні військові споруди у Криму, які Росія перетворила на важливі логістичні точки».

План Києва

За даними джерел Times, у Міноборони України підтвердили, що Київ опрацьовує сценарій використання британських ракет великої дальності для ударів по Криму. Наголошується, що зараз ведуться переговори про те, скільки саме ракет Великобританія може відправити Україні.

Про те, що Київ має «знищити» російські об’єкти, які завдають шкоди Україні, 8 лютого заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) країни Олексій Данилов. Політик уточнив, що йдеться про «певні пункти», які знаходяться на території Росії. При цьому він наголосив, що українські війська можуть бити за допомогою зброї, виробленої в республіці.

Поділитись