США попередили Україну про «поворотний момент» у конфлікті з Росією

США попередили Україну про «поворотний момент» у конфлікті з Росією

Чиновники США під час нещодавнього візиту до Києва попередили місцевих колег про настання «поворотного моменту» у конфлікті з Росією.

Про це повідомляє The Washington Post.

У міру наближення перших роковин української кризи офіційні особи США заявили українським лідерам, що ті прийшли в точку, яка «дозволяє змінити траєкторію» конфлікту.

У Вашингтоні вважають, що критичний момент розпочнеться навесні, коли в Україні відбудеться наступ і контрнаступ. Американські аналітики не радять Києву намагатися одночасно утримати Бахмут та вести контрнаступ.

Також американська розвідка дійшла висновку, що Україна не спроможна отримати контроль над Кримом.

WP зазначає, що американські чиновники «підсилюють тиск на Київ, закликаючи досягти значних успіхів на полі бою, тоді як допомога та постачання зброї з боку США зростають».

Незважаючи на обіцянки підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно», чиновники Джо Байдена кажуть, що нещодавні пакети допомоги від Конгресу та країн ЄС є найкращим шансом для Києва рішуче змінити хід конфлікту саме зараз.

“Багато консерваторів у Палаті представників США, очолюваної республіканцями, пообіцяли скоротити підтримку, а довгостроковий апетит Європи до фінансування військових дій залишається незрозумілим”, – підкреслює видання.

На початку лютого США оголосили про надання Україні додаткової військової допомоги на 2,2 мільярда доларів. Вашингтон уперше виділить Києву ракети більшої дальності.

Поділитись