У Південній Кореї розпочалися навчання військових та цивільної оборони “Хваран”

У Південній Кореї розпочалися навчання військових та цивільної оборони “Хваран”

Військові Республіки Корея розпочали на південному сході країни комплексні навчання із захисту мирного населення “Хваран”, які проводяться спільно з регіональними органами влади, поліцією, екстреними службами.

Про це у понеділок повідомило агентство Yonhap із посиланням на Комітет начальників штабів ЗС Республіки Корея.

Тренування розпочалися у місті Тегу та провінції Кенсан-Пукто, вони триватимуть п’ять днів. Навчання “Хваран” також відбудуться в інших регіонах країни поетапно до жовтня. Як зазначили у Комітеті начальників штабів, у 2023 році масштаб тренувань буде звичайним – під час пандемії вони проводилися за скороченою програмою чи в “усному форматі”.

Навчання “Хваран” присвячені відпрацюванню дій щодо захисту населення у військовий та мирний час. У них беруть участь представники громадськості, місцевої влади, армії, поліції та екстрених служб з метою забезпечення “повної готовності” у сфері безпеки. Цього разу на тлі ракетно-ядерної загрози КНДР планується відпрацювання дій цивільної оборони при повітряній тривозі та навчальна евакуація, а також спільне реагування влади та армії на кіберзагрози. Крім того, проведуть контртерористичні навчання.

Штаб інтегрованої оборони, що складається з експертів, дасть оцінку діям регіональної влади, армії, поліції, державних відомств.

Поділитись