США запропонували Японії та Південній Кореї створити раду з ядерного стримування

США запропонували Японії та Південній Кореї створити раду з ядерного стримування

США звернулися до Японії та Республіки Корея із пропозицією створити новий консультативний орган з питань ядерного стримування.

Як повідомляє Yomiuri, яка посилається на урядові джерела.

Передбачається, що нова тристороння рада діятиме на постійній основі. Він покликаний удосконалити наявні у США двосторонні механізми обговорення цього питання з Японією та Південною Кореєю, а також поглибити дискусію щодо проблеми ядерного стримування та розширити обмін інформацією про американський ядерний потенціал. Крім того, американська сторона пропонує створити спільну структуру для проведення тренувань, пов’язаних з ядерним стримуванням у звичайний час, і впровадити механізм визначення заходів у відповідь у разі надзвичайної ситуації.

Наразі США проводять з Японією та Південною Кореєю двосторонні консультації щодо ядерного стримування на рівні представників зовнішньополітичних та оборонних відомств.

Зазначається, що Токіо та Сеул позитивно відреагували на пропозицію Вашингтона. Склад учасників та конкретні теми для дискусій у рамках нового формату консультацій передбачається опрацювати у найближчому майбутньому

Поділитись