У Криму заочно засудили главу “Меджлісу” до шести років колонії

У Криму заочно засудили главу “Меджлісу” до шести років колонії

Верховний суд Криму призначив керівнику забороненої в Росії організації “Меджліс кримсько-татарського народу” Рефату Чубарову, обвинуваченому в організації масових заворушень у 2014 році, покарання у вигляді 6 років колонії загального режиму і штрафу.


Чубарова судять заочно. Раніше прокурор запросила для нього дев’ять років колонії загального режиму, захист попросив виправдати.

“Призначити покарання за частиною 1 статті 212 КК РФ до 6 років виправної колонії загального режиму, за частиною 2 статті 280 зі значком 1 до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – оголосив головуючий суддя Віктор Васильєв.

Російське слідство з’ясувало, що 25 лютого 2014 року Чубаров доручив організувати масові заворушення біля будівлі Верховної ради Криму своєму заступнику Ахтему Чийгозe. Прихильники організації 26 лютого спробували відтіснити від будівлі уряду мітингувальників – членів політичної партії “Русское единство” і їх прихильників. В результаті заворушень було зірвано позачергове засідання сесії депутатів Верховної ради, в ході зіткнень дві людини загинули, а мінімум 80 людей отримали травми.

Поділитись