У Китаї назвали державу, здатну «погубити» Росію

У Китаї назвали державу, здатну «погубити» Росію

Китайська щотижнева газета «Женьмінь жибао» назвала здатну «погубити» Росію державу.

Автор статті навів слова директора Китайського центру при Брукінзькому інституті Лі Чена, на думку якого, Росію не може погубити ніхто, крім неї самої.

«КНР і РФ – дві великі держави, і немає жодної зовнішньої сили, яка зможе здобути перемогу над ними, вони лише здатні самі погубити себе», – процитував публіцист Лі Чена.

Крім того, в публікації журналіст стверджує, що Китай і Росія пройшли через численні історичні випробування, їм не страшні ніякі зовнішні сили. «Після більш 70 років КНР і РФ знайшли правильний шлях для взаємного спілкування, країни відмовляються від приєднання до блоків і конфронтації, їх взаємодія не націлені проти третіх країн. 70-річна історія китайсько-російських відносин – це історія того, як країни йшли від блоку до партнерства, від протиріч до співпраці і обопільного виграшу, це шлях до досягнення рівноправності і взаємної поваги», – зробив висновок автор.

Раніше в Японії оцінили шанси на морську перемогу США над Китаєм. Адмірал Джеймс Ставрідіс, який раніше займав пост верховного головнокомандувача ОЗС Північноатлантичного альянсу, заявив, що в разі морського протистояння США і Китаю у американців поки що є перевага і високі шанси на перемогу, проте КНР наздоганяє США.

Поділитись