У ЄС оцінили версію про причетність США до підриву “Північних потоків”

У ЄС оцінили версію про причетність США до підриву “Північних потоків”

Версія про причетність Вашингтона до вибухів на газопроводах системи “Північний поток” незручна для Берліна, оскільки США є основним союзником Німеччини.

Про це в інтерв’ю ЗМІ заявив депутат Європарламенту (ЄП) Гуннар Бек. Він зазначив, що поява нових припущень щодо винних у диверсії на СП спрямована на створення плутанини.

“Є певні підозри, а західні уряди не виявляють великого інтересу до розслідування цього питання”, – сказав Бек.

Експерт припустив, що із цього можна зробити висновок: на Заході хочуть припинити дискусію про підриви. Бек зазначив, що Берлін не став з’ясовувати раніше за інших, хто відповідальний за підрив газопроводів. На думку парламентаря, уряд ФРН розраховує, що згодом проблема зникне.

Раніше газета The New York Times (NYT) повідомила, що нові розвідувальні дані США вказують на причетність проукраїнського угруповання до підриву російських газопроводів системи “Північний потік”. Водночас, на початку лютого 2023 року американський журналіст Сеймур Херш опублікував власне розслідування вибухів на “Північних потоках”.

За його словами, вибухові пристрої під газопроводами заклали у червні 2022 року водолази ВМС США за підтримки норвезьких військових.

Поділитись