У Болівії продовжили арешт екс-президента країни Аньєс

У Болівії продовжили арешт екс-президента країни Аньєс

Термін попереднього ув’язнення колишнього президента Болівії Жанін Аньєс був продовжений суддею Армандо Себальос.

Її звинувачують в тероризмі, підбурювання до заколоту і геноциду. Про це розповіла донька Жаклін – Карілона Рібера Аньєс.

«Моїй матері Жанін Аньєс продовжили попередній висновок ще на п’ять місяців. Суддя Армандо Себальос виносить рішення без доказів, без урахування норм захисту, без зазначення будь-яких правових критеріїв…», – повідомила Рібера Аньєс в Facebook.

За її словами, суддя не уточнив що слід робити прокурору, щоб «незаконно продовжити термін попереднього ув’язнення його матері».

Раніше болівійська прокуратура представили до Верховного суду нові звинувачення проти Аньєс, що вже перебуває у в’язниці. Аньєс звинувачують в діях, кваліфікованих як геноцид, нанесенні тяжких поранень, а також середньої тяжкості поранень, що призвели до смерті.

Підставою для звинувачення послужила доповідь міжнародної спецкомісії, яка розслідувала розгін протестів, які сталися ще під час правління Аньєс. Дії правоохоронців комісія назвала бійнею, підтвердивши, що щонайменше 37 людей загинули і ще сотні опинилися поранені. Більшість з них були цивільним населенням, які виступили проти уряду Аньєс.

Поділитись