Екс-міністр оборони Вірменії затриманий за розкрадання грошей у великих розмірах

Екс-міністр оборони Вірменії затриманий за розкрадання грошей у великих розмірах

Слідчий департамент Служби національної безпеки (СНБ) Вірменії звинуватив колишнього міністра оборони Давида Тоноян, очолював оборонне відомство під час карабаської війни, в розкраданні грошових коштів в особливо великих розмірах і представив клопотання до суду про його арешт, повідомляє прес-служба СНБ Вірменії.

Обвинувачений підозрюється в розкраданні близько 2,3 млрд драмів (близько $ 4,7 млн).

Кримінальну справу порушено у зв’язку з численними порушеннями і перевищенням посадових повноважень під час закупівлі необхідних боєприпасів для потреб ЗС республіки. Разом з Тонояном також затримано торгівця зброєю Давид Галстян.

Як повідомлялося раніше, екс-глава Міністерства оборони Вірменії Давид Тоноян подав у відставку 20 листопада минулого року. На цій посаді його змінив головний радник прем’єр-міністра Вірменії Вагаршак Арутюнян, який в 1999-му і 2000 році обіймав посаду міністра оборони. Керівництво Збройних сил Вірменії піддавалося критиці громадянами через результат бойових дій в Карабасі. Очевидно, відставка Тоноян була частиною перестановок в уряді, які анонсував прем’єр Нікол Пашинян.

У ніч на 10 листопада 2020 року Пашинян і президенти Азербайджану і Росії Ільхам Алієв і Володимир Путін прийняли спільну заяву про умови припинення конфлікту в Карабаху. За умовами угоди сили Вірменії і Азербайджану залишилися на зайнятих позиціях, почався процес обміну військовополоненими і тілами загиблих. У Карабах увійшли російські миротворці, які тепер стежать за режимом припинення вогню.

Поділитись