Трамп порівняв відкриття посольства США в Ізраїлі з угодою з нерухомістю

Трамп порівняв відкриття посольства США в Ізраїлі з угодою з нерухомістю

Американський президент Дональд Трамп порівняв в четвер відкриття нового посольства США в Ізраїлі в 2018 році, яке обійшлося американському бюджету в дві тисячі разів дешевше, ніж планувалося, з угодою з нерухомістю.

Він виступив пізно ввечері на Південній галявині Білого дому в рамках Національного з’їзду Республіканської партії.

“На відміну від багатьох президентів до мене, я дотримав своєї обіцянки, визнав справжню столицю Ізраїлю і переніс наше посольство в Єрусалим. Але поки ми тільки говорили про нього як про майбутнє об’єкті, ми його вже побудували. Замість того щоб витрачати $ 1 млрд на нове будівлю, як планувалося, ми вибрали вже існуючу будівлю в кращому місці. Угода з нерухомістю, вірно? І відкрили його, витративши менше $ 500 тис.”, – сказав американський лідер, який до свого президентства побудував бізнес в сфері нерухомості.

Він також нагадав, що США “визнали суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами”, а в цьому місяці було “досягнуто перше за 25 років мирну угоду по Близькому Сходу” (між Ізраїлем і Об’єднаними Арабськими Еміратами).

“Коли я обійняв посаду президента, на Близькому Сході був суцільний хаос: шаленів ІГІЛ, посилював свої позиції Іран, а війні в Афганістані не було видно кінця. Я вийшов з жахливою односторонньої ядерної угоди з Іраном”, – додав глава Білого дому.

Він стверджував, що США “знищили 100% халіфату ІГ і ліквідували його засновника і лідера Абу Бакра аль-Багдаді”.

Церемонія відкриття нового посольства США в Ізраїлі відбулася в травні 2018 року в Єрусалимі. Рішення про перенесення дипломатичної місії з Тель-Авіва Трамп ухвалив 6 грудня 2017 року відразу після того, як в той же день заявив про визнання Вашингтоном Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Поділитись