Торгові центри України перевірять на пожежну безпеку

Торгові центри України перевірять на пожежну безпеку

В Україні на майже всі контролюючі органи в повному обсязі або частково не поширюється мораторій на перевірки українського бізнесу. Державна служба з надзвичайних ситуацій може перевіряти об’єкти з високим ступенем ризику, зокрема, великі торгово-розважальні центри.

Уряд своєю постановою затвердив перелік органів державного нагляду, на які не поширюється дія закону України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного контролю в сфері господарської діяльності”, пише “Інтерфакс-Україна”.

Даний нормативний акт буде діяти до 31 грудня 2018 року.

У цьому списку понад 20 контролюючих органів. Зокрема, ДержНС України може перевіряти установи для оздоровлення та відпочинку дітей, інтернати, установи дошкільної, загальної середньої, професійної та спеціалізованої освіти.

Пожежа у ТЦ “Зимняя вишня”, що в російському Кемерові, почалася близько 16:00 25 березня. Вогонь охопив увесь 4-й поверх, люди не могли знайти вихід, деякі стрибали з вікон. Діти, що перебували у кінотеатрі, не змогли вийти із зали через заблоковані двері. Там знайшли 13 тіл. Загалом повідомляли про 64 загиблих.

Поділитись