Тіхановська пообіцяла силовикам відмову від люстрації в обмін на лояльність до народу

Тіхановська пообіцяла силовикам відмову від люстрації в обмін на лояльність до народу

Тіхановська пообіцяла співробітникам силових структур звільнити їх в майбутньому від люстрації за умови, що вони до 25 жовтня перейдуть на сторону народу.

Про це повідомляє «Інтерфакс». Політик назвала це народним ультиматумом і закликала «не виконувати злочинні накази». Тіхановська пообіцяла, що «відповідальність понесуть персонально ті, хто скоював злочини», і «поголовної люстрації не буде».

За словами Тіхановської, в майбутньому Білорусі також буде потрібна система силових відомств, і запропонувала їх співробітникам зв’язатися з опозицією і фондами, а також «зробити публічне звернення з підтримкою свого народу».

У Білорусі третій місяць проходять масові протести через офіційних результатів президентських виборів 9 серпня, згідно з якими балотується на шостий термін Олександр Лукашенко набрав 80 відсотків голосів. Мітингувальників підтримали працівники низки підприємств, заявивши про страйк.

Лукашенко стверджує, що за тим, що відбувається стоїть Захід. Силовики порушили справу про спробу захоплення влади в зв’язку зі створенням Координаційної ради опозиції.

Поділитись