Світлана Тіхановська звернулася до вчителів Білорусі

Світлана Тіхановська звернулася до вчителів Білорусі

Світлана Тіхановська опублікувала звернення до вчителів Білорусі. Вона привітала їх з наступаючим днем ​​знань і закликала «проявити солідарність і захищені колег».

«Найстрашніше, куди багатьох з вас втягнули – це виборчі комісії, де забезпечувався” потрібний “результат. Потрібний не народу, що не країні, потрібний одній людині, який уявив себе господарем », – сказала вона в своєму новому ролику на Youtube.

Вона нагадала, що педагогам в Білорусії доводиться терпіти множинні перевірки, відвідувати обов’язкові заходи, проводити ремонти за свій рахунок і збирати гроші з батьків на те, що має забезпечувати держава.

Своїм відео вона відповіла Лукашенко, який недавно заявив, що в школах не повинні працювати люди, які не поділяють державну ідеологію. Педагоги відреагували на слова президента і вийшли на мітинг в Мінську. Вони вимагали відправити главу Міносвіти під трибунал.

Протести в Білорусі почалися 9 серпня після виборів президента країни. Спочатку були зіткнення активістів з міліцією і ОМОН, потім акції придбали більш мирний характер.

Поділитись