Білорусь почала комплексні тактичні навчання на Гродненському напрямку

Білорусь почала комплексні тактичні навчання на Гродненському напрямку

Міністерство оборони Білорусі заявило, що на Гродненському напрямку стартувало комплексне тактичне навчання зі зведеною угрупованням військ, передає прес-служба відомства в Telegram-каналі.

За даними прес-служби, до складу зведеної угруповання включені механізовані, танкові, артилерійські, парашутно-десантної та інженерні підрозділи, а також розрахунки безпілотних авіаційних комплексів і радіоелектронної боротьби.

Раніше міністр оборони Віктор Хренін заявив про втручання ззовні у внутрішні справи республіки, в зв’язку з чим ініціював проведення комплексних тактичних навчань з військами західного оперативного командування на Гродненському напрямку. Пізніше Міноборони повідомило, що в країні проводиться комплексна перевірка боєготовності збройних сил, передбачається приведення окремих військових частин у вищі ступені бойової готовності з закликом військовослужбовців із запасу.

9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента. Після закриття виборчих дільниць в республіці почалися масові акції протесту проти фальсифікацій результатів. Всі штаби опозиційних кандидатів заявили про невизнання офіційних результатів.

Поділитись