Столтенберг очолить Центробанк Норвегії

Столтенберг очолить Центробанк Норвегії

Уряд Норвегії прийняв рішення призначити генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на посаду голови ЦБ після того, як він залишить посаду керівника Північноатлантичного альянсу.

Міністерство фінансів країни вважало його найбільш відповідним кандидатом на цю посаду, йдеться у заяві норвезького кабміну.

Призначити генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на посаду голови Центробанку терміном на шість років. Він обійме посаду з дати, встановленої Міністерством фінансів, — наголошується в документі.

Столтенберг закінчив економічний факультет Університету Осло у 1987 році. З 2014 року він є генеральним секретарем НАТО. Він залишить цю посаду наприкінці вересня 2022 року. До посади генсека НАТО він був партійним лідером Лейбористської партії Норвегії, а також перебував на посаді прем’єр-міністра, міністра фінансів та міністра бізнесу та енергетики цієї країни.

2021 року прем’єр-міністром Італії став Маріо Драгі, який до цього вісім років очолював Європейський центробанк, змінивши на цій посаді Жан-Клода Тріше. Драгі пішов на посаду голови ЄЦБ із посади голови Центробанку Італії.

Поділитись