США передадуть в Україну додаткові РСЗВ Himars

США передадуть в Україну додаткові РСЗВ Himars

США та країни НАТО обговорять у четвер постачання Україні додаткових РСЗВ Himars.

У рамках нової зустрічі на базі «Рамштайн», США, країни НАТО та інших держав обговорять питання надання Україні додаткових РСЗВ Himars і MLRS. Відомо про те, що Пентагон має деякі проблеми з постачанням подібного озброєння, у зв’язку з чим розраховує на постачання систем M270 MLRS європейськими країнами з метою нарощування загальної кількості систем Himars та MLRS на озброєнні України до 50-60 одиниць.

Відомо про те, що активне застосування РСЗВ Himars у Херсонській області протягом останнього тижня пов’язане саме з необхідністю демонстрації Вашингтону, що подібне озброєння дуже ефективне і Київ потребує його постачання.

Окрім іншого, очікується, що на військовій базі «Рамштайн» обговорюватиметься питання постачання Україні бронетехніки, ствольної артилерії та ракетного озброєння. При цьому, що примітно, з метою затягування конфлікту в регіоні, Захід штучно гальмує постачання Україні засобів протиповітряної оборони, – спочатку передбачалося, що системи NASAMS та Iris-T будуть поставлені на Україну в середині вересня, проте терміни поставок німецьких систем зміщені як мінімум листопад.

Поділитись