США мають відправити до України винищувачі – генерал Девід Петреус

США мають відправити до України винищувачі – генерал Девід Петреус

Один із найдосвідченіших командирів Заходу Девід Петреус заявив, що Вашингтон має найближчим часом припинити «вагатися» з приводу відправлення винищувачів та ракет великої дальності до Києва.

Про це пише Telegraph.

Відставний генерал Девід Петреус, який очолював коаліційні сили в Іраку та Афганістані, заявив, що Вашингтону та урядам інших західних країн необхідно «подолати» спроби заблокувати Київ від життєво важливої допомоги.

Він сказав, що США мають припинити опір відправленню армійської тактичної ракетної системи (Atacms), дальність дії якої становить майже 200 миль (понад 320 км).

Його втручання сталося у той момент, коли Україна наблизилася до прориву трирівневої оборонної системи Росії. Руйнування ліній зв’язку та логістичних маршрутів між російськими військами на півдні та сході розглядається як ключова мета оголошеного контрнаступу України, зазначається у матеріалі.

Генерал Петреус, який командував нарощуванням американських військ в Іраку в 2007 році, заявив, що Київ може «змінити динаміку» війни, якщо зможе перерізати сухопутний міст, який росіяни встановили між Кримським півостровом та іншими окупованими територіями.

Поділитись