CША не збираються надсилати Україні ATACMS найближчим часом

CША не збираються надсилати Україні ATACMS найближчим часом

CША не збираються надсилати Україні ATACMS найближчим часом, у Пентагоні вважають, що у власних резервах таких ракет замало.

Про це повідомляє The Washington Post.

Видання, посилаючись на чиновників Пентагону, пише, що незважаючи на обговорення можливих поставок далекобійних ракет Україні в адміністрації Байдена, позиція Вашингтона з цього питання за останні кілька місяців суттєво не змінилася. Однією з причин цього є те, що в США бережуть ATACMS для власних потреб на випадок ймовірних збройних конфліктів.

Повідомляється, що наразі на складах Міністерства оборони США залишається фіксована кількість ракет ATACMS, яку не будуть надсилати союзникам до тих пір, поки американська армія не отримає від виробників заміну у вигляді ракет нового покоління Prism (ймовірно, до кінця поточного року).

У WP зазначають, що компанія Lockheed Martin щорічно виготовляє близько 500 ракет ATACMS, але всі вони йдуть на продаж в інші країни за попередньо укладеними контрактами.

Кілька днів тому радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Джо Байден та Володимир Зеленський обговорюють постачання далекобійних ракет для ЗСУ, але остаточне рішення залишається за очільником Білого дому, який ситуацію поки не коментував.

Поділитись