В Україні понад 75 000 росіян було вбито або поранено, — CNN

В Україні понад 75 000 росіян було вбито або поранено, — CNN

Законодавці Палати представників США, які були присутні на закритому брифінгу щодо України, заявили, що за наданою їм інформацією під час війни в Україні понад 75 000 росіян було вбито або поранено, — повідомляє CNN .

«Нам повідомили, що понад 75 000 росіян було вбито або поранено. Це величезна кількість. Попри шалені гроші, вкладені Росією у сухопутні сили, понад 80% їх військ завантажили, вони втомилися», — розповіла членкиня Палати представників від Демократичної партії Еліса Слоткін.

Основна розмова на брифінгу точилася навколо того, що ще США мають зробити для України в найближчі три-шість тижнів. Україна хоче йти на південь і проводити там операцію зі звільнення територій. І партнери хочуть, щоб ці дії були якомога успішнішими.

Під час брифінгу також озвучено, що і демократи, і республіканці підтримують відправку Україні ракет великої дальності, відомих як ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані понад 280 кілометрів.

Раніше радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявляв, що США поки що не готові надати Україні ракети ATACMS, які мають дальність до 300 км і підходять для РСЗВ HIMARS.

Поділитись