Сестра Кім Чен Ина не з’являлася на публіці з кінця липня

Сестра Кім Чен Ина не з’являлася на публіці з кінця липня

Кім Йо Чжон, рідна сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, не з’являлася на публіці з кінця липня.

Південнокорейське видання Chosun Ilbo передбачає, що це є ще одним свідченням того, що в її руки переходить все більше повноважень. І пов’язує це з раніше опублікованими повідомленнями про те, що Кім Йо Чжон хоч і не була офіційно призначена спадкоємицею свого брата, вона все одно виконує роль його фактичного заступника.

У той же час в Північній Кореї з поля зору публіки не раз і не два зникали на час або назавжди все ті, кого західні ЗМІ називали людиною №2 в КНДР.

Останній раз Кім Йо Чжон бачили стояла поруч з Кім Чен Ином на церемонії нагородження військовослужбовців північнокорейської армії пам’ятними пістолетами в 67-ту річницю закінчення Корейської війни. Але її не було на опублікованих північнокорейськими ЗМІ фотографіях, коли на початку цього тижня Кім Чен Ин провів нараду з питань боротьби з коронавірусів і підготовці до тайфуну. Ці фото були опубліковані відразу після того, як в деяких південнокорейських ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що Кім Чен Ин впав у кому.

Інші експерти кажуть, що у відсутності Кім Йо Чжон на публіці немає нічого незвичайного, вона може бути зайнята іншими справами.

Поділитись