Серед моряків авіаносця “Шарль де Голль” виявилося 668 інфікованих вірусом SARS-CoV-2

Серед моряків авіаносця “Шарль де Голль” виявилося 668 інфікованих вірусом SARS-CoV-2

Третина команди єдиного французького авіаносця “Шарль де Голль” заражена коронавірусів. Про це в офіційному комюніке повідомило Міністерство оборони країни.

З нього випливає, що тестування пройшли 1767 членів екіпажу, з яких 668 осіб виявилися інфікованими COVID-19. 31 моряка помістили в госпіталь Святої Анни в портовому місті Тулоні, де знаходиться військово-морська база французьких ВМС, і куди напередодні прибув авіаносець. Причому одного з них у важкому стані довелося визначити в відділення інтенсивної терапії. Однак це не остаточний підсумок, і число заражених може бути ще більше, так до сих пір невідомі результати аналізів 30 відсотків протестованих.

Що стосується інших членів екіпажу “Шарля де Голля”, то їм доведеться провести 14 днів на карантині в одному з корпусів, що розташовані на території бази ВМС.

Як таке могло трапитися з флагманом французьких військово-морських сил? Це питання, яким зараз задаються французи і, звичайно ж, вище керівництво в Єлисейському палаці. На нього в найближчі дні доведеться відповісти військовому відомству і в першу чергу командуванню ВМС. Начальник штабу французьких ВМС адмірал Крістоф Празюк вже призначив службове розслідування.

Зараз стало відомо, що перші випадки коронавірусу були виявлені на борту авіаносця на початку квітня. У той час разом з низкою інших військових кораблів європейських країн НАТО, він брав участь в навчальних маневрах “Фош” в Північній Атлантиці. Спочатку медики нездужання у ряду моряків взяли за сезонний грип. Однак відправлені на материк аналізи показали, що мова йде про коронавіруси. Минулої п’ятниці рахунок зараженим йшов на десятки. Коли ж “Шарль де Голль”, перервавши на тиждень раніше свій океанський похід, повернувся в порт приписки, то їх вже були сотні.

Поділитись