Саркозі не стане балотуватися на пост президента Франції в 2022 році

Саркозі не стане балотуватися на пост президента Франції в 2022 році

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на пост президента республіки в 2022 році, пише Le Figaro.

«Я вже говорив, що не буду кандидатом на президентських виборах, і я вірний цьому слову. Прокурор сказав, що не вимагав позбавити мене цивільних прав, і я можу голосувати», – сказав колишній французький глава.

«Я не вважаю себе кандидатом і не хочу підштовхувати або підтримувати одного претендента більше, ніж іншого. Коли кожен заявить про свої законні наміри, я скажу, кого і чому підтримую, і зроблю це цілком прозоро для моєї політичної родини», – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що суд в Парижі засудив екс-президента Франції Ніколя Саркозі до трьох років позбавлення волі, два з них – умовно. Раніше суддя визнав його винним у справах про корупцію та прослуховування.

Нагадаємо, Саркозі через свого адвоката нібито обіцяв допомогти Азіберу отримати посаду в Монако. В обмін на це потрібна була конфіденційна інформація про хід розслідування незаконного фінансування його передвиборної кампанії з боку французького будинку L’Oreal. Звинувачення будувалося на записи цих переговорів.

Поділитись