Москва назвала Берлін і Париж співучасниками злочинів на Донбасі

Москва назвала Берлін і Париж співучасниками злочинів на Донбасі

Постпред Росії при ООН Василь Небензя на засіданні Ради безпеки назвав представників Заходу, які стали на сторону України в конфлікті на сході країни, співучасниками злочину проти населення Донбасу.


У четвер в Раді Безпеки ООН проходить засідання на честь річниці підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод, прийнятого і підписаного в Мінську 12 лютого 2015 року.

“Цікаво, що учасники нормандського формату, а саме Німеччина, Франція, та й інші країни не відкидають прямого діалогу, наприклад, з рухом Ансар Алла в Ємені, з представниками сирійської або венесуельської опозиції, врешті-решт, з невизнаними державними утвореннями в Східному Середземномор’ї”, – сказав Небензя.

Однак, за його словами, ініціативи, спрямовані на встановлення прямого спілкування Києва з жителями Донбасу, як це передбачають Мінські домовленості, “викликають у них нервову реакцію”.

“Ті, хто підтримують лише одну сторону всередині українського конфлікту і потурає всупереч фактам її болючим фантазіям про російську агресію, не можуть називати себе посередниками. Ви, панове, швидше за співучасники творяться Києвом злочинів проти населення Донбасу”, – заявив Небензя.

Поділитись