Французи назвали можливих учасників другого туру президентських виборів

Французи назвали можливих учасників другого туру президентських виборів

Більшість французьких виборців вважають, що лідер правого «Національного об’єднання» Марін Ле Пен і діючий президент Еммануель Макрон знову можуть поборотися у другому турі виборів глави держави в 2022 році.

Про це свідчать результати опитування соціологічної служби Ifop для газети Figaro. За даними дослідження, 67% респондентів вважають, що таке протистояння в другому турі боротьби за президентське крісло досить імовірно, 18% так не думають, а 5% поки що не визначилися з відповіддю.

При цьому 70% опитаних не хочуть протистояння Ле Пен і Макрона в останньому турі виборів.

Якщо все ж у другому турі дійсно виявляться діючий президент і лідер «Національного об’єднання», то, на думку 37% французів, переможе Макрон, а 25% вважають, що Ле Пен. Ще 38% заявили, що не знають або вагаються з відповіддю.

Онлайн-опитування проводилося з 5 по 8 лютого. У ньому взяли участь 2085 чоловік старше 18 років. Похибка не вказана.

У другому турі президентських виборів у Франції в 2017 році Еммануель Макрон набрав 66,1% голосів, його суперниця Марін Ле Пен – 33,9%.

Голова партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен в жовтні 2019 року заявила, що має намір висунути свою кандидатуру на пост президента Франції в 2022 році, якщо члени партії підтримають її в цьому.

У вересні 2020 року лідер партії лівого спрямування «Нескорена Франція», депутат Національних зборів Франції Жан-Люк Меланшон оголосив про те, що готовий балотуватися на пост президента країни на майбутніх в 2022 році виборах.

Раніше політик брав участь у виборах президента Франції в якості кандидата в 2012 та 2017 років роках.

Поділитись