Санду звернулася до Путіна по допомогу

Санду звернулася до Путіна по допомогу

Президент Молдови Майя Санду звернулася до Росії за допомогою в наданні вакцини Супутник V.

Про це написала Санду в своєму Telegram-каналі. Вона уточнила, що про це йшлося під час її розмови з послом Росії в Молдові Олегом Васнєцовим.

«Зараз пріоритетним завданням є забезпечення доступу наших громадян до ефективних вакцин всіх типів, наскільки це можливо.

Я ще раз підкреслила, як і під час попередніх дискусій, що ми хотіли б отримати допомогу від РФ для більш швидкого доступу до вакцини Супутник V, з огляду на необхідність прискорення процесу вакцинації», – написала Санду.

Вакцинація від коронавируса в Молдові почалася на початку березня, коли в республіку надійшли перші партії вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca по лінії міжнародного механізму COVAX і від уряду Румунії. Як очікується, по лінії COVAX країна отримає в якості допомоги 20% необхідного обсягу, ще 30% можна буде купити через цей механізм за пільговою ціною. Решту обсягу уряд країни буде закуповувати безпосередньо у виробників.

За час пандемії в Молдові відзначено 219 988 випадків зараження COVID-19. Вилікувалися 193 562 особи, помер 4661.

Нагадаємо, комітет фахівців в області імунізації Молдови схвалив до застосування COVID-препарат Супутник V російського виробництва, а також ряд інших вакцин.

Поділитись