Розкрито головну помилку СБУ в справі MH17

Розкрито головну помилку СБУ в справі MH17

Факт монтажу відеоролика, на якому знято провезення російського «Бука» в Донбас, доводить одяг людей не по погоді і відсутність рослинності на полях.

Про це New Inform заявив технічний експерт Юрій Антипов. Boeing авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом MH17, був збитий над Донбасом в 2014 році. За версією Об’єднаної слідчої групи (JIT), лайнер був збитий «буком», який на Донбас привезли російські військові. Уряд Нідерландів звернулося в ЄСПЛ з позовом проти Росії за її роль у знищенні МН17.

За словами Антипова, одне з основних доказів у справі, відео, де автоколона 53-й курської бригади везе ракету «Бук», – фальшиве. Експерт, зробивши розкадрування відео, зазначає, що частина людей на ньому, незважаючи на середину літа, в теплому одязі. Причому не тільки військові, але і випадковий перехожий на узбіччі дорозі. При цьому кадри перемежовуються, і на них можна побачити і цілком по-літньому одягнених чоловіків. Також інтерес у Антипова викликали узбіччя дороги, по якій везли «Бук».

«По зображенні з Google стає зрозуміло, що це не просто пустирі вздовж дороги, а культивовані поля з виростання сільськогосподарської продукції. На фото №6 поросль висока і вже колоситься. А на відео з реєстратора, зробленому, як стверджується, в кінці червня-початку липня, на полях ще нічого немає», – зазначив він.

На думку експерта, ролик був змонтований з кадрів одних і тих же місць, знятих в різний час.

Поділитись