Нідерланди викликали посла Росії після рішення по MH17

Нідерланди викликали посла Росії після рішення по MH17

Посла Росії в Гаазі Олександра Шульгіна викликали в МЗС Нідерландів після того, як Москва вирішила не брати участь у тристоронніх консультаціях про аварію малайзійського Boeing в Україні в 2014 році, говориться в посланні міністра закордонних справ королівства Стефа Блока до парламенту.

Шульгіну повідомили про те, що Нідерланди «глибоко шкодують» про це «одностороннє рішення» Москви, і закликали продовжити переговори. За словами Блока, уряд королівства кілька разів підкреслював, як в різних дипломатичних контактах, так і при зустрічах з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що уряд надає важливого значення цим тристоронніх переговорам для пошуку рішення.

У четвер в МЗС Росії повідомили про рішення Москви припинити участь в тристоронні консультації з розслідування аварії малайзійського Boeing рейсу MH17 в повітряному просторі України в 2014 році. У відомстві уточнили, що російська сторона і далі готова взаємодіяти з голландськими компетентними органами.

Нагадаємо, катастрофа сталася шість років тому, 17 липня 2014 року. Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, зазнав аварії під Донецьком. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Україна заявила, що літак збили ополченці. Спільна слідча група на чолі з Нідерландами без участі Росії представила проміжні підсумки розслідування, з яких випливає, що літак збили з зенітного ракетного комплексу «Бук», що належав військовим з Курська.

Поділитись