Росія може анексувати Донбас без війни, – український політолог

Росія може анексувати Донбас без війни, – український політолог

Росія не має потреби воювати з Україною за Донбас, а Києву не дозволять розв’язати широкомасштабні бойові дії.

Світова геополітична ситуація складається таким чином, що ні Захід, ні, тим більше, Україна не зможуть перешкодити мирному возз’єднанню ЛДНР з РФ.

Про це заявив український політолог Андрій Єрмолаєв.

За його словами, рівень інтеграції народних республік в російський простір досяг такого рівня, що процес вже незворотній. Крім того, ослаблена пандемією Європа не захоче через Україну рвати відносини зі своїм головним постачальником енергоресурсів, незважаючи на весь тиск з боку США.

«У 2021 році зміни до великий геополітиці. Ситуація по Донбасу: для Росії, яка присутня в Донбасі і отримує через ситуацію з новими російськими державами ДНР і ЛНР можливість збільшити Донбас не за допомогою агресії, а за допомогою повернення територій.

Одночасно з цим Росія за півкроку від реалізації проекту «Північний потік – 2», який зміцнює позиції Росії після тривалого періоду напруги з розгубленою Європою, яка чекає на послаблень економіці регіону, пожвавлення торгівлі, відновлення інвестицій …

Таймінг – це завершення «Північного потоку-2», думські вибори, на яких російська партія влади готується перемагати і зберігати контрольний пакет.

Україна в цьому ж графіку може втратити Донбас, як російський Донбас, який, напевно, буде оформляти стосунки з Росією і її партнерами, які виявляються в ситуаціях кризи в зв’язку з не тільки політичними втратами, але і складним становищем в економіці.

Україна явно виявляється в програшному положенні …», – наводить «ПолітНавігатор» слова українського експерта.

Поділитись