США і Великобританія звинуватили Росію в провокаціях на кордоні з Україною

США і Великобританія звинуватили Росію в провокаціях на кордоні з Україною

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб провели телефонну розмову, в ході якого висловили свою підтримку Україні в зв’язку з «російськими провокаціями».

Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

«Держсекретар і міністр закордонних справ обговорили Афганістан і підтвердили свою підтримку Україні перед обличчям російських провокацій. Вони наголосили на необхідності того, щоб Москва негайно припинила нарощувати військову міць і поширювати підбурювальну риторику», – йдеться у повідомленні.

Раніше Блінкен обговорив ситуацію в Україні з міністрами закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріану і Німеччини Хайко Маасом. У повідомленні Держдепартаменту говорилося про «небезпечною і безвідповідальною риториці» Росії, нарощуванні військ біля кордону з Україною, а також про односторонні провокації з боку Москви. Про підтримку України також говорив президент США Джо Байден у розмові з президентом України Володимиром Зеленським.

В кінці березня ЗМІ повідомили про загострення конфлікту в Донбасі. ОБСЄ зафіксувала десятикратне зростання числа порушень перемир’я. Україна повідомляла про загибель як мінімум семи військових. За даними The New York Times, Росія стягнула до кордону з Україною близько чотирьох тисяч військовослужбовців. У Кремлі заявили, що переміщення російських військ через свою територію «не повинно нікого хвилювати».

Поділитись