У Києві оцінили ймовірність повторення Сребрениці на Донбасі

У Києві оцінили ймовірність повторення Сребрениці на Донбасі

Повторення в Донбасі ситуації, схожої на трагедію в боснійській Сребрениці, не може бути, Київ не буде насильно звільняти свої території, заявив віце-прем’єр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.


За словами Резнікова, політико-дипломатичний шлях вирішення ситуації на Донбасі повинен і далі обговорюватися в «нормандському форматі» і в тристоронньої контактній групі в Мінську.

«Що стосується того, чи можливо таке в Україні. Ні не можливо. По-перше, Україна не має ніякого плану по насильницькому звільненню тих територій, тому що ми всюди заявляємо про політико-дипломатичний шлях … Говорити про те, що ми сьогодні в Україні боїмося Сребрениці, ми її не боїмося, ми не можемо такого допустити», – заявив Резніков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна».

Раніше в п’ятницю прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив про загрозу повторення в Донбасі ситуації, схожої на трагедію в боснійській Сребрениці. У четвер заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак заявив про зацікавленість Росії в дружній, спокійній і стабільній Україні. При цьому він попередив, що Росія буде змушена встати на захист своїх громадян, які проживають на території Донбасу, «якщо там буде влаштована Сребрениця».

Поділитись