Російські військові заблокували колону армії США в Сирії

Російські військові заблокували колону армії США в Сирії

Патруль російську військову поліцію в Сирії блокував і розгорнув колону армії США на північному сході країни.

Про це повідомляється в близькому до Міноборони Росії Telegram-каналі.

«Військові США порушили діючі механізми попередження конфліктних ситуацій і пересувалися без попереднього повідомлення російської сторони в районі міста Телль-Тамро», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що велике підрозділ армії США було змушене розвернутися через маленьку групи російських військових, які забезпечують безпеку руху по трасі М4.

У серпні 2020 року повідомлялося про зіткнення російського і американського патрулів в Сирії. Згідно потрапили в мережу кадрам, російський бронетранспортер БТР-82А протаранив американський International MaxxPro в районі населеного пункту Дерік в Сирії. Це сталося після того, як бронемашини США перегородили російському транспорту дорогу. Пізніше керівник російського Центру по примиренню ворогуючих сторін в Сирії полковник Олексій Посунько розповів, що під час патрулювання два бронеавтомобілі США MRAP переслідували російську колону.

У березні того ж року президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган домовилися про режим припинення вогню в Ідлібі. Сторони погодили додатковий протокол, за умовами якого припиняються всі бойові дії на лінії зіткнення в Ідлібі і створюється так званий коридор безпеки уздовж траси M4, що проходить через Ідліб.

Поділитись