Сирійські президентські вибори пройдуть на всій території країни

Сирійські президентські вибори пройдуть на всій території країни

Сирія організовує президентські вибори так, щоб проголосувати зміг кожен громадянин країни, включаючи тих, хто залишився на територіях, непідконтрольних Дамаску, або змушений був покинути САР.

Про це заявив посол Сирії в РФ Ріад Хаддад.

– Згідно з нашою конституцією, участь у виборчому процесі – це право і обов’язок кожного громадянина, і тому все сирійці – незалежно від того, чи знаходяться вони на територіях САР або за їх межами – мають право брати участь в цих виборах, – підкреслив дипломат.

16 березня глави МЗС п’яти країн – США, ФРН, Великобританії, Франції та Італії – опублікували спільну заяву із закликом не визнавати голосування легітимним, оскільки «будь-який політичний процес вимагає участі всіх сирійців».

– Питання про президентські вибори в Сирії стосується виключно сирійського народу, і ні Європейський Союз, ні хто-небудь ще не має ніякого відношення до визначення легітимності виборів в САР, – заявив посол у відповідь на критику з боку ЄС і США.

Ріад Хаддад також зазначив, що виборчі дільниці відкриються у всіх дbпмісіях Сирії за кордоном і на всій території республіки, за аналогією з президентськими виборами 2014 року.

Поділитись