Росіяни хочуть перемістити деякі кораблі з Криму до окупованої частини Грузії

Росіяни хочуть перемістити деякі кораблі з Криму до окупованої частини Грузії

Росіяни перемістили частину своїх кораблів із Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі кораблі РФ, тому в Росії вирішили використати для цього окуповану частину Грузії.

Про це у інтерв’ю «Апостроф TV» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, інформує пресслужба ГУР у Telegram.

«Він підтвердив, що частину кораблів окупанти перемістили до Новоросійська. Однак тамтешній невеликий порт не здатний розмістити всі кораблі Чорноморського флоту РФ, тому у Кремлі вирішили використати для цього окуповану територію Грузії», – заявили у ГУР.

За словами Скібіцького, щодо цього наразі тривають активні роботи в місті Очамчире (Абхазія). «Росіяни там провели днопоглиблювані роботи, десь зробили реконструкцію портової інфраструктури, для того щоб забезпечити там базування військових кораблів. Але це, знову ж таки, буде невелике », – зазначив представник ГУР МОУ.

Він пояснив, що росіяни відчували та зрозуміли військову загрозу після серії ударів та спецоперацій Сил оборони України в Криму.

За його інформацією, панічні настрої серед росіян є, особливо коли є ураження цілей та втрати особового складу ВМС ЗС РФ. «У них є розуміння, що війна прийшла на територію Криму», – поінформував Скібіцький.

Як зазначив представник ГУР, завдання України щодо Криму залишається незмінним. «Наша задача – повністю звільнити окупований Крим. Ми від неї не відступимось. Для цього необхідно знищити окупаційне угруповання, яке там знаходиться», – заявив він.

Скібіцький розповів, що першочерговими цілями для України залишаються кораблі-ракетоносії.

«Для того, щоб нейтралізувати активність РФ, необхідно першочергово знищувати саме бойові кораблі. Це ті кораблі, які несуть крилаті ракети «Калібр» – ними і наносяться удари по всій нашій території», – сказав представник ГУР Міноборони.

Поділитись