НАТО визнало російський флот загрозою для країн військово-політичного союзу

НАТО визнало російський флот загрозою для країн військово-політичного союзу

Російський військово-морський флот нарощує свої сили і стає загрозою для НАТО. Про це пишуть німецькі ЗМІ.

«Флот, успадкований Росією від Радянського Союзу, швидко занепав після холодної війни. Але за останні два десятиліття Москва вклала значні кошти в свій військово-морський флот. Результатом є зростаючі сучасні сили, які створюють унікальні проблеми для збройних сил НАТО», – повідомляє Business Insider.

Спікери видання уточнюють, що Росія зараз робить ставку на нові невеликі кораблі з ракетами і атомні підводні човни. «Росіяни будують безліч кораблів меншого розміру, але оснащують їх високоточними керованими боєприпасами великої дальності, і це дуже вигідно. Їх кораблі знаходяться в Каспійському морі, але вони можуть вражати цілі в Європі. Багато з цих кораблів досить невеликі, їх нескладно будувати, і коштують вони недорого», – розповів виданню науковий співробітник Центру військово-морського аналізу Джеффрі Едмондс.

Раніше повідомлялося про активізацію сил НАТО в Чорному морі. У керівництві Північноатлантичного альянсу пояснили це стратегічними планами. У Міноборони РФ заявили про посилення підводних човнів Великобританії, повідомляє «Національна служба новин». Після цього Чорноморський флот ВМФ РФ провів перевірку підрозділів, що знаходяться в Криму і Краснодарському краї.

Поділитись