Польський генерал описав сценарій війни РФ і НАТО за Калінінград

Польський генерал описав сценарій війни РФ і НАТО за Калінінград

Одна з імовірних сценаріїв у разі больових дій в Калінінградській області за участю військ НАТО представив в статті для видання Defence 24 колишній командувач сухопутними військами Польщі генерал Вальдемар Скшипчак.

За словами автора матеріалу, даний регіон є ключовим в політичній і військовій стратегії РФ і являє собою «ворота» в Балтійське море і на Польську низовина, тобто в місця, через які проходить дорога в Центральну і Західну Європу.
Генерал зазначає, що в регіоні розташовані основні сили Балтійського флоту і війська Калінінградського оборонного району (КОР). У разі війни, за словами Скшипчака, ці сили повинні забезпечити перевагу в регіоні на море і в повітрі. Однак у світлі появи в Прибалтиці військ НАТО сили КОР можуть використовуватися з іншою метою.

Один з можливих варіантів – це блокування перекидання натовських підрозділів по суші, морю і повітрю на територію країн Балтії, а також підтримка російської 6-ї армії, яка розміщується за їх східним кордоном, – пише військовий.

При цьому генерал вважає нерозумною ідею про зміцнення країн Балтії на випадок війни і перекидання туди серйозних сил НАТО через переважної переваги противника в порівнянні з невеликими силами Альянсу в Східній Європі.
Скшипчак стверджує, що російської 6-ї армії при взаємодії з Балтійським флотом буде досить чотирьох днів для захоплення Прибалтики.

Після цього основні дії будуть переміщені в південну частину Балтійського моря в напрямку узбережжя Польщі.

Поділитись